Over ons

Image

Historie

Loonbedrijf Us Bilang is van oudsher een coöperatie en vanaf 1994 overgegaan in een zelfstandig bedrijf onder leiding van Jan Dijk, destijds bedrijfsleider van de coöperatie. In 2005 is het bedrijf overgenomen door de huidige directeur Anne Dijk, zoon van Jan Dijk. Onder zijn leiding is het aannemerswerk uitgebreid. Sinds enkele jaren is Henk de Haan vaste compagnon van Anne Dijk en mededirecteur. Inmiddels zijn er meerdere grondverzet machines aanwezig in de weg- waterbouw en grondverzet. Daarnaast is het agrarische werk uitgebreid wat ook de hoofdtak is van Us-bilang.

Personeel

Momenteel werken er circa 13 medewerkers in vaste dienst aangevuld met zzp’ers. Een aantal vaste kraanmachinisten, mesttrike bestuurders en een administratief medewerker op kantoor. Anne Dijk is verantwoordelijk voor het planningsgedeelte en de dagelijkse bedrijfsvoering. Henk de Haan is vaste monteur op het bedrijf.

Image
Image

Diensten

Us Bilang biedt bijna alle denkbare agrarische gerelateerde diensten aan. Het loonbedrijf heeft beschikking over elf tractoren, drie mesttrikes, vier hakselaars, zeven kranen en vier shovels. Er wordt gras en mais gehakseld met vier Claas hakselaars. Betreft gondverzet wordt gewerkt met Hitachi kranen en Volvo shovels. Een onderscheidende dienst is de mobiele mestscheider. Reparatiewerk wordt veelal zelf uitgevoerd in de eigen werkplaats.